Anorexia voor beginners.

Anorexia is een erg vervelende ziekte. Maar je hebt de uitkomst hiervan zeker in eigen handen. Het begint allemaal bij het besef dat je anorexia hebt. Maar hoe kom je dit nu zelf te weten. Het is namelijk zo dat iemand die anorexia heeft, vaak zichzelf erg mooi vindt op de wijze het lichaam zich verhoudt ten opzichte van anderen.


Daarom werd de Body Mass Index ontwikkeld. Deze index is samengesteld op basis van het gewicht en de lengte van een persoon. Door deze verhoudingen te bestuderen, kwam men tot deze index waar iedereen zich aan kan toetsen.

Als je een bmi tussen de 18,5 en de 25 hebt, ben je volkomen normaal en moet je niet bang zijn dat je over-of ondergewicht hebt. De zone onder de 18,5 mag zich stilaan zorgen beginnen maken. Als je 18 haalt is het risico nog niet zo groot, maar als je veel verder wegzakt, dan mag je wel beginnen denken dat je wel eens anorexia zou kunnen hebben. Om deze diagnose vast te leggen ga je beter naar een dokter of diƫtist.

Hoe kan je nu je bmi berekenen?

Je bmi berekenen is niet zo moeilijk. Je neemt je gewicht in kilogram en je deelt het door het kwadraat van je lengte. Zo bekom je een getal tussen de 10 en de 40 en deze getallen kan je vergelijken op de site van bmiberekenen.info om te weten in welke categorie jij valt. Normaal ben ik niet zo te spreken van mensen in hokjes te stoppen, maar in dit geval wil ik een uitzonder maken! Tik maar eens in google de term anorexia en je zal wel snel merken waarom!

0 reacties: